Aioli Hvidløgsmayonnaise

1 glas 

Ingredienser 


1 æg 
2 fed hvidløg, presset
1 spsk. citron saft 
1 tsk. hvidvinseddike 
1 tsk. sukker
1 tsk. dijon sennep
1/2 tsk. flagesalt
1 dl. olivenolie
1 dl. avocadoolie, eller en anden mild og smagsneutral olie

Tag alle ingredienser ud af køleskabet i god tid og lad dem stå på køkkenbordet, så de får stuetemperatur inden aiolien laves.
På denne måde sikre man at hivløgsmayonnaisen ikke skiller. 


Bevæg blenderen op og ned i skålen, så der bliver tilført luft og aiolien bliver cremet og super lækker. 

Aioli med håndmikser: 
Kom æg og salt i en skål og pisk det sammen med håndmikseren, hvorefter presset hvidløg, citronsaft, hvidvineddike og sennep piskes i. 

Tilsæt olien lidt af gangen i en tynd stråle, mens der konstant piskes på fuld hastighed. 

Stop når hvidløgsmayonnaisen har den rette konsitens. Smag til med salt. 


Aioli med stavblender: 

Kom alle ingredienserne i en blenderskål og brug stavblenderen til at blende det sammen til konsistensen tykner. 



© 2019 Olsgaard Opskrifter. Alle rettigheder forbeholdes.
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang