Aioli Hvidløgsmayonnaise
1 glas
Ingredienser
1 æg
2 fed hvidløg, presset
1 spsk. citron saft
1 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. sukker
1 tsk. dijon sennep
1/2 tsk. flagesalt
1 dl. olivenolie
1 dl. avocadoolie, eller en anden mild og smagsneutral olie
Tag alle ingredienser ud af køleskabet i god tid og lad dem stå på køkkenbordet, så de får stuetemperatur inden aiolien laves.
På denne måde sikre man at hivløgsmayonnaisen ikke skiller.
Bevæg blenderen op og ned i skålen, så der bliver tilført luft og aiolien bliver cremet og super lækker.
Aioli med håndmikser:
Kom æg og salt i en skål og pisk det sammen med håndmikseren, hvorefter presset hvidløg, citronsaft, hvidvineddike og sennep piskes i.
Tilsæt olien lidt af gangen i en tynd stråle, mens der konstant piskes på fuld hastighed.
Stop når hvidløgsmayonnaisen har den rette konsitens. Smag til med salt.
På denne måde sikre man at hivløgsmayonnaisen ikke skiller.
Kom æg og salt i en skål og pisk det sammen med håndmikseren, hvorefter presset hvidløg, citronsaft, hvidvineddike og sennep piskes i.