Bagt laks med bouillongrønt

til 4 personer 

Ingredienser 


Bouillongrønt: 
  • 300 g kogte kartofler i mundrette stykker
  • 1-2 skrællede gulerødder i stykker af cirka 2 cm
  • 2 stk. porre i cirka 2-3 cm. skiver - husk at vaske dem grundigt for jord
  • 2 stk. laurbærblade
  • en frisk timiankvist
  • 1 l cirka 1 l. hønsebouillon
  • salt og peber

Laks:
  • cirka 600 g. laksefilet i skind
  • olivenolie
  • salt og peber

Pikant purløgscreme: 
  • 2 dl creme fraiche 38%
  • finthakket chili efter smag (ikke en nødvendighed)
  • 3 spsk. fintskåret purløg
  • lidt limesaft
  • salt og peber
  • evt. 1/2 finhakket rødløg 

Tilberedning:

Tænd ovnen på 190 grader varmluft. 


Bouillongrønt: 

Kog hønsebouillonen op. Kom kartofler, porre, gulerødder i et ildfast fad sammen med timian og laurbær.


Hæld den varme bouillon over og krydr med salt og peber - grønsagerne skal være dækket af bouillonen.


Læg et løst stykke sølvpapir på toppen det må ikke være helt dækket helt til. 

Kom fadet i ovnen ved ca. 190 C i 30 - 40 min.


Pikant purløgscreme: 

Pisk creme fraiche tyk og luftig kom purløg i og smag til med chili, limesaft, salt og peber.


Laksen: 

Skær laksen i ca. 1 - 2 cm. tynde skiver.


Tag fadet ud af ovnen, kom lakseskiverne på som "låg" dryp med olivenolie - krydr med salt og peber.


Sæt fadet ovnen igen i cirka 1 minut. Laksen skal være semi tilberedt - den må endelig ikke få for meget.


Serveres i dybe tallerkner med purløgscreme og evt. frisk lime.


© 2019 Olsgaard Opskrifter. Alle rettigheder forbeholdes.
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang