Tilberedning:
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Bouillongrønt:
Kog hønsebouillonen op. Kom kartofler, porre, gulerødder i et ildfast fad sammen med timian og laurbær.
Hæld den varme bouillon over og krydr med salt og peber - grønsagerne skal være dækket af bouillonen.
Læg et løst stykke sølvpapir på toppen det må ikke være helt dækket helt til.
Kom fadet i ovnen ved ca. 190 C i 30 - 40 min.
Pikant purløgscreme:
Pisk creme fraiche tyk og luftig kom purløg i og smag til med chili, limesaft, salt og peber.
Laksen:
Skær laksen i ca. 1 - 2 cm. tynde skiver.
Tag fadet ud af ovnen, kom lakseskiverne på som "låg" dryp med olivenolie - krydr med salt og peber.
Sæt fadet ovnen igen i cirka 1 minut. Laksen skal være semi tilberedt - den må endelig ikke få for meget.
Serveres i dybe tallerkner med purløgscreme og evt. frisk lime.