Boeuf Bourguignon

til 4 personer

Ingredienser 

  • 1,8 kg oksekød, fx oksetykkam
  • 2 spsk hvedemel
  • 150 g bacon
  • 1 spsk smør
  • 2 løg, finthakket
  • 3 gulerødder, skåret i tern
  • 0,75 l rødvin, fx på druen Pinot Noir (Bourgogne, hvis det skal være ekstra godt og autentisk), det meste af en flaske - resten i et glas til kokken
  • 2 dl oksefond
  • 1 spsk timian, tørret
  • 6 laurbærblade
  • perleløg, ca. 25 stk.
  • 1 spsk sukker
  • 400 g champignon, skåret i halve
  • 1 spsk smør
  • salt
  • sort peber, friskkværnet

Serveres med: 

  • Kartoffelmos

Skær kødet i tern a ca. 3×3 cm, dup kødet og vend stykkerne i mel.

Skær bacon i skiver og steg dem i smør, til de er næsten sprøde. Lad bacon dryppe af på et køkkenrulle.

Kødet brunes en smule af gangen i gryden - det kød der er brunet tages op og lægges på en tallerken og nyt kød brunes derefter.

Når alt kødet er brunet, så sauteres løg og gulerødder i gryden. Tilføj mere smør hvis det er nødvendigt. Når løgene er klare, så kommes kød og bacon (nu skåret i tern) tilbage i gryden, sammen med rødvin, timian, laurbærblade og oksefond.

Sæt låg på gryden og stil den i ovnen ved 125 grader i 3-4 timer.

Når der er en times tid til retten er klar, gøres champignon klar og lynsteges ved høj varme i smør.

Perleløgene brunes og karameliseres i smør og sukker i en pande eller gryde for sig.

Tilbered kartoffelmos eller andet tilbehør.

Lige inden serveringen smages retten til med salt og peber og der røres champignon og perleløg i gryden.

© 2019 Olsgaard Opskrifter. Alle rettigheder forbeholdes.
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang