Boeuf Bourguignon
til 4 personer
Ingredienser
- 1,8 kg oksekød, fx oksetykkam
- 2 spsk hvedemel
- 150 g bacon
- 1 spsk smør
- 2 løg, finthakket
- 3 gulerødder, skåret i tern
- 0,75 l rødvin, fx på druen Pinot Noir (Bourgogne, hvis det skal være ekstra godt og autentisk), det meste af en flaske - resten i et glas til kokken
- 2 dl oksefond
- 1 spsk timian, tørret
- 6 laurbærblade
- perleløg, ca. 25 stk.
- 1 spsk sukker
- 400 g champignon, skåret i halve
- 1 spsk smør
- salt
- sort peber, friskkværnet
Serveres med:
- Kartoffelmos
Skær kødet i tern a ca. 3×3 cm, dup kødet og vend stykkerne i mel.
Skær bacon i skiver og steg dem i smør, til de er næsten sprøde. Lad bacon dryppe af på et køkkenrulle.
Kødet brunes en smule af gangen i gryden - det kød der er brunet tages op og lægges på en tallerken og nyt kød brunes derefter.
Når alt kødet er brunet, så sauteres løg og gulerødder i gryden. Tilføj mere smør hvis det er nødvendigt. Når løgene er klare, så kommes kød og bacon (nu skåret i tern) tilbage i gryden, sammen med rødvin, timian, laurbærblade og oksefond.
Sæt låg på gryden og stil den i ovnen ved 125 grader i 3-4 timer.
Når der er en times tid til retten er klar, gøres champignon klar og lynsteges ved høj varme i smør.
Perleløgene brunes og karameliseres i smør og sukker i en pande eller gryde for sig.
Tilbered kartoffelmos eller andet tilbehør.
Lige inden serveringen smages retten til med salt og peber og der røres champignon og perleløg i gryden.