Bøf stroganoff

til 4 personer

Ingredienser 

  • 600 g skært oksekød
  • 3 spsk sød paprika
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 løg, finthakket
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 250 g champignon
  • 6 skiver bacon
  • 3 laurbærblade
  • 2 spsk tomatpuré
  • 3 dl oksefond
  • 2 dl piskefløde
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Skær kødet i strimler og dup dem let med et stykke køkkenrulle. 

Rør paprika, mel, salt og peber sammen og vend kødstrimlerne heri.

Steg bacon sprødt på i en tykbundet gryde ved ikke alt for høj varme. 

Læg bacon til side og lynrist champignon og løg i baconfedtet ved højere varme med lidt ekstra olivenolie. 

Når løgene er bløde og gyldne og champignon er sprøde og saftige, så lægges de til side på en ren tallerken.

Brun kødet på alle sider i gryden i olivenolie og smør.

Tilsæt tomatpure, løg, bacon skåret i tern, champignon, laurbærblade og først en dl kalvefond eller boullion.

Læg låg på og lad det simre i en times tid, tilføj mere kalvefond hvis retten bliver for tør.

Simretiden variere lidt i forhold til hvilket stykke kød man bruger, så smag efter og retten er færdig, når kødet er mørt.

Tilsæt til sidst fløde og smag til med salt og peber.

© 2019 Olsgaard Opskrifter. Alle rettigheder forbeholdes.
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang