Broccolisalat med bacon

til 6 personer

Ingredienser 

Salat:

  • 300 g bacon (i mindre stykker)
  • 1 stk broccoli (skåret i små buketter)
  • 1 stk rødløg (skåret i små stykker)
  • 1 dl rosiner/tranebær (ca. 1 håndfuld)
  • 1½ dl solsikkekerner/pinjekerner etc. (en stor håndfuld)
Dressing:
  • 2 tsk balsamico (rødvinseddike)
  • 1½ spsk sukker
  • 2½ dl Creme Fraiche (9-18%)

    Dressing:
    1. Start med at lave dressingen, da den skal stå lidt i køleskabet.
    2. Rør creme fraiche sammen med balsamicoeddike og sukker. 
    3. Rør et par gange undervejs, så sukkeret opløses helt.
    4. Lad den hvile i køleskabet i 20-30 minutter. 

    Salat:
    1. Skær bacon i mindre stykker og steg på en pande til de er mørke. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Du kan også vælge af lave hele skiver på pande / mikrobølgeovnen, og så knække dem når de er blevet kolde (det gør jeg).
    2. Skær broccoli i små buketter (husk at skylle dem grundigt). Hvis du vil have dem lidt mindre "hårde", så kom dem i en skål og hæld kogende vand over i 1-2 minutter, hvorefter du hælder det fra igen. Giver en fantastisk grøn farve.
    3. Kom kernerne på en varm pande og give dem et par minutter indtil de begynder at få en smule farve, så skal de af.
    4. Herefter blander du broccoli, kernerne, rosiner, rødløg og halvdelen af baconstykkerne i en salatskål.
    5. Hæld så dressingen over og vend salaten lidt rundt. 
    6. Pynt med resten af baconen.

© 2019 Olsgaard Opskrifter. Alle rettigheder forbeholdes.
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang