Chokolademousse
til 8 personer
Ingredienser
- 2 1/2 dl. sødmælk
- 1/3 stang polynesisk vanilje
- 60 g æggeblommer (ca. 3 stk.)
- 50 g sukker
- 200 g mørk chokolade (60-65% kakaoindhold)
- 4 dl piskefløde
Tilbehør:
- 8 små skåle
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
Kom mælk og vaniljekorn - og stang i en gryde og bring mælken op til kogepunktet.
Kom æggeblommer og sukker i en skål og pisk dem grundigt sammen med et piskeris.
Hæld den varme mælk - lidt ad gangen og under kraftig omrørring - over æggeblommerne i en skål.
Hæld blandingen tilbage i gryden og rør den konstant med en dejskraber, til cremen opnår en temperatur på 85 grader. Det er meget vigtigt, at temperaturen ikke overskrider 85 grader, for så vil lecitinen i æggeblommerne ændre konsistens til røræg. Derfor kan det være en meget stor fordel at benytte et termometer.
Sigt derefter cremen.
Hak chokoladen fint og hæld den lune creme ovr chokoladen lidt ad gangen.
Pisk fløden let, kune lige akkurat til den begynder at danne toppe.
Vend den derefter forsigtigt og kun lidt ad gangen over i chokoladeblandingen.
Anret moussen i små runde skåle og lad den stå mindst 2-3 timer på køl.