Coq au vin

til 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg kyllingebryst 
  • 3 pakker / 300 g bacon 
  • 500 g løg 
  • 1 bakke / 500 g champignon 
  • 1 flaske god rødvin (pinot noir eller cabernet sauvignon )

Serveres med:

  • Kartoffelmos 
  • Pastaskaller 
  • Rodfrugter 

Start med at stege/riste 3 pakker bacon på panden. 

Læg det stegte bacon på køkkenrulle for at bevare det sprøde 

Sauter 500 gram løg i både i baconfedtet og tilsæt hvidløg efter smag når de er blevet lidt bløde, så hældes de i en skål 

500 gram champignon sauteres i fedtet, som resterer efter bacon og løg. 

Så tager man 1000 gram kyllingebryst - hvert i 2 bidder - som brunes i de sidste rester af baconfedtet. 

Hæld løg ned til de brunede kyllingebryster og hæld næsten en flaske rødvin på (gem et glas til kokken) kog ind ved medium varme 5-10 min til ca. halv mængde væske kylling fond hældes på så det knap dækker og koges ind mens kødet bliver mørt 

Her kan du i princippet lade retten stå 1-2 timer hvis det er til gæster. 

Nu samler vi: 

Saml alle ingredienser og lad det lige komme i kog smag om det mangler noget 

Hvis du vi koncentrere saucen, så tag alt andet op med en hul-ske 

Kog ind ved ikke for høj temperatur. 

Alt andet hældes i igen og tilføj evt. jævning

 

© 2019 Olsgaard Opskrifter. Alle rettigheder forbeholdes.
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang