Goma dressing
1 glas
Første overskrift
125 g sesamfrø
3 spsk soja
1 fed hvidløg, (overhældes med kogende vand)
1 nip chili
1 tsk rørsukker, eller kokossukker
1 citron, saften herfra
1/2 dl olivenolie
1/2 dl koldt vand (eller til konsistensen er perfekt)
1 nip salt
Rist sesamfrøene på en varm pande under omrøring i 7-10 minutter til de dufter varmt og lækkert af sesam.
Blend sesamfrøene med soya, hvidløg, chili, sukker, citronsaft og halvdelen af olivenolien. Blend til det er helt cremet og ensartet.
Kom derefter resten af olien i og en spsk. vand i af gangen til konsistensen er perfekt.
Det skal være så den hænger fint ved grøntsagsstænger, man dypper i den lækre dressing.
Smag endelig godt til med salt, sukker, chili, citron - alt efter om den mangler salt, sødt, surt, stærkt.
Kan fryses ned i små portioner eller opbevares på køl i en lille uges tid.
Tip til hvidløg:
Kog hvidløgsfedet i et halvt minut eller blancher det med kogende vand og lad det trække lidt. Det fjerner den skarpe hvidløgssmag, som udvikles over tid og i stedet bliver det en mild aromatisk hvidløgssmag der tilsættes til gomadressingen.
Opskriften giver ca 3 dl
Kog hvidløgsfedet i et halvt minut eller blancher det med kogende vand og lad det trække lidt. Det fjerner den skarpe hvidløgssmag, som udvikles over tid og i stedet bliver det en mild aromatisk hvidløgssmag der tilsættes til gomadressingen.