Hakkebøf med brun sovs og bløde løg
til 4 personer
Ingredienser
- 600 g hakket oksekød
- 1,5 kg kartofler
- 4-6 løg
- 1/2 liter L vand
- 2 klar boullion
- 1/2 L fløde
- kulør (efter farve)
- sovse jævner / mel med vand (efter tykkelse)
- Becel/Ama
- salt
- peber
Form det hakkede oksekød og krydrer det med salt og peber.
Skær løgene i ringe.
Sæt kartoflerne over med rigeligt med vand og salt. Kog dem i 15 minutter. Tjek efter med en gaffel.
Tag en tallerken og kom staniol over.
Bland 2 boullionterninger og 1/2 L kogende vand sammen i et målebære og rør sammen.
Kom becel på en pande. Steg bøfferne til de er lige gyldne alt efter hvordan du vil have dem , og kom dem under stanniolen.
Tilsæt nyt og rigeligt med fedtstof til panden og pyt løgene på. Steg dem til de er gyldne. Kom 1/2 dl boullionblanding hen over løgene og skru ned for varmen og lad det simre for at blødgøre løgene.
Når væsken er næsten reduceret tages løgene af panden, og lægges oven på bøfferne under stanniolen.
Skru op for panden og tilsæt resten af boullionvandet. Lad det simre lidt for at trække smag.
Skru lidt ned for varmen når det begynder at boble og tilsæt derefter fløde og smag til med salt og peber.
Jævn sovsen og tilsæt derefter kulør, efter smag og behag.
Smag til med salt og peber.
Server det hele varmt.