Hjemmelavet Pasta med pestoflødesovs

til 4 personer

Ingredienser 


Pasta:
4 æg
1 knivspids salt

380-400 g. typo hvedemel


Flødesovs med pesto:
 150 g pinjekerner
lidt salt
600 g bacontern
5 dl fløde
4 spsk grøn pesto
500 g frisk pasta
En god håndfuld revet parmesanost 
evt. frisk basilikum

Hjemmelavet Pasta: 

Man siger at der ca. går100 g. mel og 1 æg pr. person, som svarer det til ca. 150 g. hvilket er rigeligt pasta pr. person.

Hjemmelavet pasta kan holde sig ca. 3 - 4 dage i køleskabet, pakket ind i folie og 6 måneder i fryseren. 


Når pastaen tøs op skal det ikke være i mikroovnen.

Formet pasta kan tørres ved, at lade det ligge på et rent meldrysset bord indtil det er tørt, hvorefter det kan kommes i en lufttæt pose.

Gemmer du pastaen som lange pastastrimler er det en god ide, at samle dem i reder, da der er mindre risiko for, at de knækker.


Fremgangsmåde:

Sigt melet, som hældes ud på et bord. Lav en fordybning i midten, som en vulkan.


Slå æggene ud i fordybningen og tilsæt salt.


Slå æggene ud med gaflen, og vend mel og æg sammen med gaffel og hånden. Melet skal trækkes ind i æggemassen til en grov dej.


Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis dejen er for tør, eller mel hvis den er for klistret.


Ælt dejen færdig i ca. 10 minutter indtil den er glat og elastisk.


Pak den ind i film, og lad den hvile i 30 minutter.


Når dejen skal rulles ud skal det enten gøres ved hånkraft og kagerulle, eller med en pastamaskine.


Frisk pasta skal koge 4 - 5 minutter i rigeligt saltet vand.


Flødesovs med pesto:
Rist pinjekernerne på en tør stegepande sammen med lidt salt, til de er gyldne. Læg dem til side til senere.

Steg bacon, til det er sprødt, og stil det til side i en skål, men lad fedtet blive på panden. 


Skru varmen ned til det laveste, og hæld fløde på panden. Bland pestoen i, og lad det simre en smule. Tilføj en god håndfuld parmesanost. 

Kog den friske pasta i 4-5 minutter i saltet vand. 


Hæld vandet fra pastaen, og vend pastaen i saucen med fløde og pesto.

Anret pastaen på en tallerken, og drys rundhåndet med bacon, revet parmesan og de ristede pinjekerner. Pynt gerne med frisk basilikum inden servering.

© 2019 Olsgaard Opskrifter. Alle rettigheder forbeholdes.
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang