Hjemmelavet Pasta med pestoflødesovs
til 4 personer
Ingredienser
Pasta:
4 æg
1 knivspids salt
380-400 g. typo hvedemel
Flødesovs med pesto:
150 g pinjekerner
lidt salt
600 g bacontern
5 dl fløde
4 spsk grøn pesto
500 g frisk pasta
En god håndfuld revet parmesanost
evt. frisk basilikum
Hjemmelavet Pasta:
Man siger at der ca. går100 g. mel og 1 æg pr. person, som svarer det til ca. 150 g. hvilket er rigeligt pasta pr. person.
Hjemmelavet pasta kan holde sig ca. 3 - 4 dage i køleskabet, pakket ind i folie og 6 måneder i fryseren.
Når pastaen tøs op skal det ikke være i mikroovnen.
Formet pasta kan tørres ved, at lade det ligge på et rent meldrysset bord indtil det er tørt, hvorefter det kan kommes i en lufttæt pose.
Gemmer du pastaen som lange pastastrimler er det en god ide, at samle dem i reder, da der er mindre risiko for, at de knækker.
Fremgangsmåde:
Sigt melet, som hældes ud på et bord. Lav en fordybning i midten, som en vulkan.
Slå æggene ud i fordybningen og tilsæt salt.
Slå æggene ud med gaflen, og vend mel og æg sammen med gaffel og hånden. Melet skal trækkes ind i æggemassen til en grov dej.
Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis dejen er for tør, eller mel hvis den er for klistret.
Ælt dejen færdig i ca. 10 minutter indtil den er glat og elastisk.
Pak den ind i film, og lad den hvile i 30 minutter.
Når dejen skal rulles ud skal det enten gøres ved hånkraft og kagerulle, eller med en pastamaskine.
Frisk pasta skal koge 4 - 5 minutter i rigeligt saltet vand.