Hummus
1 glas
Ingredienser
- 240 g kikærter, svarende til en dåse kikærter
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk olivenolie
- 1 citron, saften herfra
- 1 tsk stødt spidskommen, stødt
- 1 spsk tahin, gerne lys
- 1/2 tsk cayenne peber
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 3 spsk koldt vand + evt 1-2 isterninger
Tip til variation:
- paprika
- karry
Bruger du kikærter fra dåse, så skylles de blot grundigt.
Hvis du bruger tørrede kikærter, så skal de først iblødsættes og koges efter anvisning på emballagen.
Derefter gør du følgende uanset, om hvilke kikærter der er brugt :
Blend grundigt alle ingredienser sammen med en stavblender.
Tilsæt evt lidt ekstra koldt vand, hvis konsistensen ønskes mere cremet. Humus må endelig ikke være tør.
Smag til med citron, salt, evt mere olie og evt en lille knivspids karry.