Jordskokkesuppe med æbletern og bacon

til 4 personer

Ingredienser

  • 350 g jordskokker, skrællede og skåret i tern
  • 300 g kartofler, skrællede og skåret i tern
  • 2 løg, skåret i mellemstore tern
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 stængler frisk timian, eller 1 tsk. tørret timian
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 l. hønsebouillon
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • 1 dl. piskefløde
  • friskkværnet
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 citron, 1 tsk. citronsaft herfra
  • 2 skiver bacon
  • 2 æbler, skåret i tern


Tjek, at du selv har:

  • Sort peber
  • 1 spsk. Salt 

Sauter jordskokker, kartofler, løg, timian og hvidløg i en gryde med olivenolie i 2 minutter ved middelvarme.
Tilsæt boullion og læg låg på, lad det koge i 15 minutter.

Lav imens tilbehør

Torsken lægges i et ovnfast fad på bagepapir. Rul dem, hvis stykkerne er tynde. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter.
Bland honning, æbleeddike og citron i en skål og vend med æbleternene.
Rist bacon sprød på en pande og skær i små tern

Derefter
Blend suppen og smag til med piskefløde, salt, peber og muskatnød.

Anret suppen

Lav en lille forhøjning i midten med æbletern, og læg torsken derpå.
Suppen hældes rundt om torsken, og tilsidst drysses med sprød bacon og et par enkelte æbletern oven på torsken.
Lidt frisk timian pynter smukt på toppen.

© 2019 Olsgaard Opskrifter. Alle rettigheder forbeholdes.
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang