Jordskokkesuppe med æbletern og bacon
til 4 personer
Ingredienser
- 350 g jordskokker, skrællede og skåret i tern
- 300 g kartofler, skrællede og skåret i tern
- 2 løg, skåret i mellemstore tern
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 2 stængler frisk timian, eller 1 tsk. tørret timian
- 2 spsk olivenolie
- 1 l. hønsebouillon
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 1 dl. piskefløde
- friskkværnet
- 2 spsk. æblecidereddike
- 1 tsk. honning
- 1 citron, 1 tsk. citronsaft herfra
- 2 skiver bacon
- 2 æbler, skåret i tern
Tjek, at du selv har:
- Sort peber
- 1 spsk. Salt
Sauter jordskokker, kartofler, løg, timian og hvidløg i en gryde med olivenolie i 2 minutter ved middelvarme.
Tilsæt boullion og læg låg på, lad det koge i 15 minutter.
Lav imens tilbehør
Torsken lægges i et ovnfast fad på bagepapir. Rul dem, hvis stykkerne er tynde. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter.
Bland honning, æbleeddike og citron i en skål og vend med æbleternene.
Rist bacon sprød på en pande og skær i små tern
Derefter
Blend suppen og smag til med piskefløde, salt, peber og muskatnød.
Anret suppen
Lav en lille forhøjning i midten med æbletern, og læg torsken derpå.
Suppen hældes rundt om torsken, og tilsidst drysses med sprød bacon og et par enkelte æbletern oven på torsken.
Lidt frisk timian pynter smukt på toppen.
Tilsæt boullion og læg låg på, lad det koge i 15 minutter.
Bland honning, æbleeddike og citron i en skål og vend med æbleternene.
Rist bacon sprød på en pande og skær i små tern
Blend suppen og smag til med piskefløde, salt, peber og muskatnød.
Suppen hældes rundt om torsken, og tilsidst drysses med sprød bacon og et par enkelte æbletern oven på torsken.
Lidt frisk timian pynter smukt på toppen.