Kold kartoffelsalat med karry
til 4 personer
Ingredienser
- ca. 1,5 kg kartofler (pillet eller skrællet)
- 1 løg
- 400 g / 1 bøtte creme fraiche (9-18%)
- ca. 1 spsk. Karry
- 1 lille bakke cherrytomater
- 1 lille potte med purløg
- salt
- peber
Husk at en kartoffelsalat helst skal trække så lang tid som muligt / evt. kan den laves dagen før, så man kun lige skal tilføje cherrytomaterne 20-10 minutter før servering.
Kog kartoflerne i ca. 14 minutter med en masse salt i vandet. Husk at stikke med en gaffel før du tager gryden af komfuret.
Tag en stor skål frem. Hæld creme fraichen i en skål.
Hak derefter et løg i fine stykker og put det i skålen.
Tilføj ca. 1 spsk. karry, afhængig af smag. Smag til med salt og peber.
Snit purløget fint og kom det i skålen.
Når kartoflerne har kogt færdigt, køles de under koldt vand og skæres ud i skiver.
Lad kartoffelsalaten køle i en time / hvis ikke det er muligt, lad den mindst køle i 20 minutter.