Kylling i Karry

til 4 personer

Ingredienser 

  • 500 g kyllingebryst 
  • 2 hønseboullion terninger 
  • 2 l vand
  • ostindisk karry (kan købes i Dalgaard)
  • piskefløde 
  • basmatiris 
  • 1/2 fyldt melryster majsstivelse 
  • salt 

Tilbehør:

  • 1 dåse ananas 
  • banan 
  • kokos 
  • mandler 
  • rosiner 
  • peanuts 
  • mango chutney

Skær kyllingen i mundrette bidder og kom i en stor gryde. 

Tilsæt smulret hønsebouillon, og kom derefter 2 l lunket vand i gryden. (En god huske regel er at ca. putte 1 l vand i pr. bouillonterning). 

Kom lidt salt i gryden og tænd for kogepladen. Husk at rør i gryden for at få bouillonen opløst helt. 

Hæld ris op til 4 personer i et målebærer, som anvist bag på pakken. Kom lidt salt i vandet og sæt dem igang med at koge.

Imens kylling-gryde og ris-gryde simre, kan tilbehøret udvælges og gøres klar i separate skåle. (Vent med banan til lige inden servering). 

Når kyllingen er kogt, tilsættes 1/2 l piskefløde i gryden med kylling, og lad den forsat stå og simre.

Tag en lille gryde og kom derefter 1 1/2 dl. becel i og 5 spsk. ostindisk karry, vent med at tænde kogepladen på den lille gryde.

Tænd helt op på maks på kogepladen til den lille gryde og lad becelen smelte. 

Hvis du kan lide en god smag af karry skal du lade den brænde lidt mens du konstant rør i gryden og lad ingredienserne smelte sammen. 

Den skal begynde at skumme og dufte, men holdes gylden i farven - bliver den brun, er den død. 

Tilsæt den derefter til den store gryde. Lad den lille gryde stå slukket på komfuret, mens du smager på sammensætningen - måske skal der brændes mere karry for at få en bedre smag. 

Hæld 1 dl. af sammensætningen tilbage over i karry-gryden og rør det kort rundt for lige at få det sidste smag over i en store gryde. 

Tag en melryster og fyld den halvt op med majsstivelse, og hæld derefter vand oveni til det dækker majsstivelsen og ryst den grundigt (hellere en gang for meget) og tjek at den er godt flydende. 

Skru op for temperaturen til den store gryde (6-7) og tilsæt stille og roligt den rystede majsstivelse indtil du opnår den korrekte tykkelse - gentag trinnet med majsstivelse hvis nødvendigt. 

Smag til med salt. 

© 2019 Olsgaard Opskrifter. Alle rettigheder forbeholdes.
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang