Kylling med Rodfrugter
til 4 personer
Ingredienser
- 1 hel kylling
Kylling / ind under hud:
- Andefedt 3 spsk.
- Hvidløgspure 1 tsk.
- 2-3 håndfulde persille
Ind i kylling:
- 1 citron uden kerner og i 1/4 dele
- Resten af persillen
Hæld ud over rodfrugter:
- 1 pose blandet rodfrugter
- 3 spsk. oliven olie
- 1 spsk. honning
- 1 spsk. balsamico
- Salt og peber
Tilbehør:
- Brun sovs (køb en lille pose andefond som kan give mere smag til sovsen, samt lidt fedt fra kyllingen når den er færdig i ovnen)
- Kartoffelmos eller Kartofler
Tænd ovnen på 180 graders varmluft
Kylling:
Bland andefedt, hvidløgspure og 2-3 håndfulde finthakket persille sammen i en lille skål.
Løsn det øverste lag hud på kyllingen og kom blandingen ind under.
Skær en citron i fire dele og kom resten af persillen ind i enden på kyllingen; skiftevis 1 citron - 1 håndfuld persille - citron - 1 håndfuld persille...
Rodfrugter:
Skræl rodfrugterne og skær dem i tynde stænger.
Kom rodfrugterne op i et stort fad (Sørg for at der kan være plads til en kylling)
Bland oliven olie, honning, balsamico sammen i en lille skål og smag til med salt og peber.
Hæld blandingen ud over rodfrugter og lav et huld i midten af fadet og læg kyllingen deri.
180 grader varmluft i 1 time