Kylling med Rodfrugter

til 4 personer

Ingredienser

  • 1 hel kylling 

Kylling / ind under hud:

  • Andefedt 3 spsk.
  • Hvidløgspure 1 tsk.
  • 2-3 håndfulde persille

Ind i kylling:

  • 1 citron uden kerner og i 1/4 dele
  • Resten af persillen

Hæld ud over rodfrugter:

  • 1 pose blandet rodfrugter
  • 3 spsk. oliven olie
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. balsamico
  • Salt og peber

Tilbehør: 

  • Brun sovs (køb en lille pose andefond som kan give mere smag til sovsen, samt lidt fedt fra kyllingen når den er færdig i ovnen)
  • Kartoffelmos eller Kartofler 

Tænd ovnen på 180 graders varmluft 

Kylling:

Bland andefedt, hvidløgspure og 2-3 håndfulde finthakket persille sammen i en lille skål.

Løsn det øverste lag hud på kyllingen og kom blandingen ind under. 

Skær en citron i fire dele og kom resten af persillen ind i enden på kyllingen; skiftevis 1 citron - 1 håndfuld persille - citron - 1 håndfuld persille... 

Rodfrugter:

Skræl rodfrugterne og skær dem i tynde stænger.

Kom rodfrugterne op i et stort fad (Sørg for at der kan være plads til en kylling) 

Bland oliven olie, honning, balsamico sammen i en lille skål og smag til med salt og peber.

Hæld blandingen ud over rodfrugter og lav et huld i midten af fadet og læg kyllingen deri. 

180 grader varmluft i 1 time


© 2019 Olsgaard Opskrifter. Alle rettigheder forbeholdes.
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang