Laks i spinat

til 4 personer

Ingredienser

  • 4 Stykker god laks 
  • 2 poser frossent stuvet spinat 
  • 2 1/2 dl. fløde
  • 1 tsk. muskatnød
  • salt 
  • peber 

Vælg mellem:

  • 1 kg kartofler (afhængig af hvem det er)
  • 1 pakke frisk pasta 

Tænd ovnen på 200g varmluft.

Tag dine laksestykker og placer dem på en tallerken, og salt dem godt, for at opnå den bedste smag af din laks. 

Hvis du ønsker en mere crispy laks for sarte fiskesjæle: Vend laksen i mel og steg den på panden på alle sider i lidt olivenolie/smør, indtil de er gyldne - inden de tilsidst placeres ovenpå spinaten. 

Hæld den frossene stuvet spinat op i en lille gryde og tø, ved jævn svag varme under omrøring (ca. 4-5 induktion/2-3 gas). Tilføj 1/2 dl vand så det ikke brænder fast i gryden. 

Hvis der er kartofler til: Skræl kartoflerne, mens spinaten smelter. Lad dem koge i 15 min med en masse salt i vandet. 

Når spinaten er smeltet, tilføj muskatnød, salt og peber - og smag til. Tilføj derefter 2 1/2 dl. fløde. 

Smag den til igen. (måske mangler der lidt mere muskatnød)

Find et stort/tilpas ildfast fad frem og hæld spinaten i. 

Vent med laksen, og sæt fadet med spinaten i ovnen i 15 minutter ved 200 grader. 

Ryd op i dit køkken, og begynd at koge vandet til din pasta. 

Hvis der er pasta til: Følg instrukserne på pakken

Efter de 15 minutter tages fadet med spinaten ud af ovnen, og læg derefter laksen ned i spinaten. 

Giv den yderligere 15 minutter i ovnen ved 200 grader. 

© 2019 Olsgaard Opskrifter. Alle rettigheder forbeholdes.
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang