Lasagnesuppe
Ingredienser
- 1 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 løg, finthakket
- 400 g hakket oksekød
- 3 gulerødder, groftrevet
- 4 stængler bladselleri, groftrevet
- 1 squash, groftrevet
- 2 dåser hakkede tomater
- 3 spsk tomatpuré
- 2 tsk grøntsagsbouillon
- 4 dl vand, måske lidt mere
- 4 lasagneplader, knækket i firkanter af ca 2 cm
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 4 spsk ricotta
- 1 frisk mozzarella, skåret i tern
- 50 g parmesan, friskrevet til at drysse over
Kom løg, olie og hvidløg i en gryde og varm op. Sauter løgene til de er klare og bløde.
Skru op for varmen og kom kødet i gryden. Brun kødet godt under omrøring og kom derefter gulerødder, bladselleri og squash i, sammen med hakkede tomater, grøntsagsboullion og tomatpure.
Kog det i ca 15 minutter (kan sagtens koge meget længere tid, hvis det passer bedre ind i planlægningen - så tilføjes bare mere vand)
Kom lasagneplader i, ved at stikke dem ned i saucen med lidt mellemrum mellem pladerne, så de ikke klistre sammen.
Lad lasagnepladerne koge med i 10 min eller til de er møre.
Smag til med salt og peber.
Anret i dybe tallerkener med et par tern grofthakket mozzarella rørt i lasagnesuppen, en klat ricotta i midten og lidt friskrevet parmesan over.