Millionbøf med kartoffelmos

til 4 personer

Ingredienser:

  • 500 g Hakket oksekød
  • 1/2 l. Piskefløde
  • 1 kg. Store kartofler
  • 1 Grøntsagsboullion
  • 2-3 dl Mælk
  • 3/4 dl Becel
  • 2 spsk. Smør
  • 1 l. Vand

Tjek, at du selv har:

  • Saucekulør
  • Saucejævner
  • Salt og pepper

1. Skræl kartofler og skær dem i sjettedele.


2. Hæld vand i gryden med kartofler så det lige dækker. Sæt gryden over og når den koger, skru ned til 6/7. Husk ingen salt.


3. Lad dem koge i 20 minutter. Eller til de er møre, når du stikker i dem med en gaffel.


4. Skræl ca. 2 løg.


5. Kom Becel i en gryde så det dækker bunden og når det er gyldent, puttes løg i og brunes af.


6. Kom hakket oksekød i gryden med løg og brun det hele godt igennem.


7. Når kødet er smuldret, tilsættes en liter varmt vand med Grøntsagsbullion.


8. Lad det stå og simre under låg ved svag varme på 4/5.


9. Efter ti minutter tilsættes fløde. Tilsæt salt og pepper. Skru op til 6/7.


10. Tilsæt saucejævner under omrøring til rette konsistens.


11. Derefter tilsættes saucekulør til farven er lysebrun og smag til med salt og pepper. Lad den simre på 3/4 mens du laver kartoffelmosen.


12. Tag gryden med kartofler af komfuret og hæld vandet fra. Lad låget sidde på et minut.


13. Tag to spsk. smør og kom ned i gryden med kartofler, tilsæt gerne en smule mere, og kom låg på igen mens du finder elpiskeren frem.


14. Kør elpiskeren på maks niveau 1 og tilsæt lidt mælk af gangen til du opnår en cremet konsistens. Salt kartoffelmosen til imens.

© 2019 Olsgaard Opskrifter. Alle rettigheder forbeholdes.
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang