Mulligatawny suppe - Karrysuppe med kylling
til 4 personer
Ingredienser
500 g kyllingebryst, i tern
8 dl grøntsagsbouillon
2 tsk karry, medium
1 tsk spidskommen
2 spsk olivenolie
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg
2 porrer, i skiver
1 rød peberfrugt, i strimler
2 tomater, i både
2 tsk timian, tørret
2 dl piskefløde
4 spsk majsstivelse
salt
sort peber, friskkværnet
Varm gryden op ved middelvarme og rør karry og spidskommen rundt i gryden til den begynder at dufte
Tilsæt olie, løg, porre og hvidløg og sauter i karryen til løgene er bløde.
Brun kyllingekødet der i på alle sider og tilsæt derefter kyllingefond sammen med timian
Lad det simre under låg i 20 minutter.
Tilsæt tomat og peberfrugt og smag til med salt og peber og jævn det evt en smule med lidt majsstivelse udrøres i koldt vand, som tilsættes under omrøring.
Kog karrysuppen godt igennem, smag suppen til og tilsæt piskefløde.