Oksekødboller i Tomatsovs
til 4 personer
Ingredienser
Oksekødboller:
- 400 gram hakket oksekød (4-7 % fedt med lidt havregryn i)
- 1 æg
- 2 løg
- salt
- peber
- 1 tsk. karry
- 1 tsk. oliven olie
Tomatsauce:
- 1 løg
- 3 spsk. oliven olie
- 1 dåse hakket tomater
- 1 tsk tørret basilikum
- 1 tsk oregano
- 1 dl fløde / mælk
- salt
- peber
Tilbehør:
- Avokadosalat
- Spaghetti
Kødboller:
Skræl 2 løg og riv dem ultra fint på et rivejern.
Kom løg i en margrethe skål og hæld det hakket oksekød i også.
Tilføj et æg.
Tilsæt salt, peber og en tsk. karry. Tilsæt dernæst en tsk. oliven olie.
Rør ingredienserne sammen.
Form kødbollerne med en spsk. og hånden. Formen og størrelsen er smag og behag.
Steg kødbollerne på en panden i olivenolie.
Tomatsauce:
Skræl 1 løg og snit det i små stykker.
Kom 3 spsk. oliven olie på en lille gryde/kasserolle.
Svits løgstykkerne i olien.
Tilsæt en dåse hakket tomater. Skyl dåsen efter den er tømt med en 1/2 dl vand og kom i gryden.
Tilsæt en tsk. basilikum og oregano.
Smag til med salt og peber.
Lad den simre ved svag varme (2-3 i varmegrad).
Tilsæt 1 dl fløde eller mælk.
Blænd tomatsaucen med en stavblænder
Smag til igen med salt og peber.