Oksekødboller i Tomatsovs

til 4 personer 

Ingredienser 

Oksekødboller:

  • 400 gram hakket oksekød (4-7 % fedt med lidt havregryn i)
  • 1 æg
  • 2 løg
  • salt
  • peber
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. oliven olie

    Tomatsauce:

    • 1 løg
    • 3 spsk. oliven olie
    • 1 dåse hakket tomater
    • 1 tsk tørret basilikum
    • 1 tsk oregano
    • 1 dl fløde / mælk
    • salt
    • peber

    Tilbehør:

    • Avokadosalat 
    • Spaghetti 

    Kødboller:

    Skræl 2 løg og riv dem ultra fint på et rivejern.

    Kom løg i en margrethe skål og hæld det hakket oksekød i også.
    Tilføj et æg.

    Tilsæt salt, peber og en tsk. karry. Tilsæt dernæst en tsk. oliven olie.

    Rør ingredienserne sammen.

    Form kødbollerne med en spsk. og hånden. Formen og størrelsen er smag og behag.

    Steg kødbollerne på en panden i olivenolie.

    Tomatsauce:

    Skræl 1 løg og snit det i små stykker.

    Kom 3 spsk. oliven olie på en lille gryde/kasserolle.

    Svits løgstykkerne i olien.

    Tilsæt en dåse hakket tomater. Skyl dåsen efter den er tømt med en 1/2 dl vand og kom i gryden.

    Tilsæt en tsk. basilikum og oregano.

    Smag til med salt og peber.

    Lad den simre ved svag varme (2-3 i varmegrad).

    Tilsæt 1 dl fløde eller mælk.

    Blænd tomatsaucen med en stavblænder

    Smag til igen med salt og peber. 

    © 2019 Olsgaard Opskrifter. Alle rettigheder forbeholdes.
    Drevet af Webnode
    Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang