Oksekødboller med avokadosalat

til 2 personer 

Ingredienser


Oksekødboller:

  • 400 gram hakket oksekød (4-7 % fedt med lidt havregryn i)
  • 1 æg
  • 2 løg
  • salt  
  • peber
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. oliven olie

Salat:

  • en stor håndfuld rucola 
  • 1 hjertesalat
  • 1 agurk 
  • 1 rød peber
  • 2 avocado 

Skyr-dressing:

  • 2 dl. skyr 
  • 1 fed hvidløg 
  • salt 
  • peber


Tomatsauce:

  • 1 løg
  • 3 spsk. oliven olie
  • 1 dåse hakket tomater
  • 1 tsk tørret basilikum 
  • 1 tsk oregano 
  • 1 dl fløde / mælk 
  • salt 
  • peber

Skyr-dressing:

Hæld 2 dl skyr i en skål og pres et fed hvidløg. 

Smag til med salt og peber. 

Sæt dressingen på køl for at trække smag.


Salaten:

Kom rucola og hjertesalat i en stor skål. 

Snit grøntsagerne i små stykker og kom dem i den samme skål. 

Skær avokadoerne i tynde skiver eller tern. 

Hæld evt. lidt citronsaft ud over avokadoen så den holder sig frisk (hvis haves). 


Kødboller:

Skræl 2 løg og riv dem ultra fint på et rivejern. 

Kom løg i en margrethe skål og hæld det hakket oksekød i også. 

Tilføj et æg. 

Tilsæt salt, peber og en tsk. karry. Tilsæt dernæst en tsk. oliven olie. 

Rør ingredienserne sammen. 

Form kødbollerne med en spsk. og hånden. Formen og størrelsen er smag og behag. 

Steg kødbollerne på en panden i olivenolie. 


Tomatsauce:

Skræl 1 løg og snit det i små stykker.

Kom 3 spsk. oliven olie på en lille gryde/kasserolle.

Svits løgstykkerne i olien. 

Tilsæt en dåse hakket tomater. Skyl dåsen efter den er tømt med en 1/2 dl vand og kom i gryden. 

Tilsæt en tsk. basilikum og oregano. 

Smag til med salt og peber. 

Lad den simre ved svag varme (2-3 i varmegrad).  

Tilsæt 1 dl fløde eller mælk.

Blænd tomatsaucen med en stavblænder 

Smag til igen med salt og peber. 

© 2019 Olsgaard Opskrifter. Alle rettigheder forbeholdes.
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang