Thai beef salad
til 2 personer
Ingredienser
Salat:
3 forårsløg, finthakket eller 1 rødløg i tynde ringe
1 agurk, halveret og skåret i skiver
1 håndfulde frisk mynte, grofthakket
1 håndfuld thaibasilikum, (kan undlades)
Bøf:
1 tykstegsfilet
1 spsk olivenolie
1 tsk smør
salt
sort peber, friskkværnet
125 g blandet salat
Dressing:
2 spsk fishsauce
1 spsk sesamolie
4 spsk soja
1 fed hvidløg, presset
1 rød chili, finthakket
1 øko lime, saft og skal
1 spsk ingefær, fintrevet
Derudover:
3 spsk saltede peanuts, grofthakkede
1 håndfuld krydderurter, (mynte og basilikum) til pynt
1 rød chili, i ringe (kan undlades)
Rør dressingen sammen i en skål og lad den trække, mens salaten gøres klar.
Gør alle ingredienserne til salaten klar og vend dem sammen på et stort fad.
Varm en grillpande op med smør og olie og steg bøffen 2-3 minutter på hver side.
Lad derefter bøffen hvile på et skærebræt i 4-5 minutter.
Krydr med flagesalt og friskkværnet peber og skær bøffen i tynde skiver.
Vend salaten med dressingen.
Anret med oksekød i skiver og drys med peanuts, chiliringe og krydderurter over.