Tom Kah Gai suppe

til 4 personer

Ingredienser

  • oliven olive (til stegning)
  • 2 fed hvidløg 
  • 1 rød chili 
  • 1 stængel citrongras (mast - kan købes i Dalgaard) 
  • en klump ingefær (afhængig af smag)
  • 6 kefir limeblade (kan købes i asiatiske forretninger / Dalgaard på køl eller frost)
  • 2 dåser kokosmælk (ikke light - det skiller)
  • 1/2 liter hønse boullion eller vand
  • 300 g fersk kyllingfilet 
  • 250 g champignoner ( i skiver)
  • 1 limefrugt (saft heraf)
  • 3-4 spsk. fiskesauce 
  • 1-2 spsk. rørsukker
  • 1 bundt forårsløg (ca. 4)
  • salt 

Server med enten:

  • ris 
  • 300 g nudler 

Start med at hakke hvidløg, chili og ingefær i fine stykker eller tynde ringe og kom det i en skål. Mas citrongræsset ved at bruge den flade side af kniven og skær det i i kvarte da det ikke skal spises men blot giver smag. Kom det derefter i samme skål.

Rens champignonerne og skær enderne af. Skær dem derefter i kvarte og kom i en ny skål for sig selv.

Tag et nyt skærebræt og skær kyllingefileten i mundrette bidder, og kom i endnu en skål for sig selv.

Snit forårsløget i fine skiver og kom i en lille skål for sig selv. 

Klargør hønsebouillonen. 

Varm lidt olie op i en gryde, og kom hvidløg, chili, citrongræs og ingefær heri og lad det svitse hurtigt.

Hæld hønsebouillon og kokosmælk over og tilsæt kefir limeblade, og varm suppen godt op.

Kom kyllingekødet i suppen sammen med champignon og lad det hele koge under låg i 15-20 min på ca. 4 på komfuret.

Ryd op i køkkenet imens.

Smag suppen til med limesaft, fiskesauce og lidt sukker til du får en god balance. tilføj evt. lidt salt.

Tilsæt finthakket forårsløg lige inden servering.

Server i dybe tallerkner ved at komme ris eller nudler i bunden og øse suppe over. 

© 2019 Olsgaard Opskrifter. Alle rettigheder forbeholdes.
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang