Tom Kah Gai suppe
til 4 personer
Ingredienser
- oliven olive (til stegning)
- 2 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 1 stængel citrongras (mast - kan købes i Dalgaard)
- en klump ingefær (afhængig af smag)
- 6 kefir limeblade (kan købes i asiatiske forretninger / Dalgaard på køl eller frost)
- 2 dåser kokosmælk (ikke light - det skiller)
- 1/2 liter hønse boullion eller vand
- 300 g fersk kyllingfilet
- 250 g champignoner ( i skiver)
- 1 limefrugt (saft heraf)
- 3-4 spsk. fiskesauce
- 1-2 spsk. rørsukker
- 1 bundt forårsløg (ca. 4)
- salt
Server med enten:
- ris
- 300 g nudler
Start med at hakke hvidløg, chili og ingefær i fine stykker eller tynde ringe og kom det i en skål. Mas citrongræsset ved at bruge den flade side af kniven og skær det i i kvarte da det ikke skal spises men blot giver smag. Kom det derefter i samme skål.
Rens champignonerne og skær enderne af. Skær dem derefter i kvarte og kom i en ny skål for sig selv.
Tag et nyt skærebræt og skær kyllingefileten i mundrette bidder, og kom i endnu en skål for sig selv.
Snit forårsløget i fine skiver og kom i en lille skål for sig selv.
Klargør hønsebouillonen.
Varm lidt olie op i en gryde, og kom hvidløg, chili, citrongræs og ingefær heri og lad det svitse hurtigt.
Hæld hønsebouillon og kokosmælk over og tilsæt kefir limeblade, og varm suppen godt op.
Kom kyllingekødet i suppen sammen med champignon og lad det hele koge under låg i 15-20 min på ca. 4 på komfuret.
Ryd op i køkkenet imens.
Smag suppen til med limesaft, fiskesauce og lidt sukker til du får en god balance. tilføj evt. lidt salt.
Tilsæt finthakket forårsløg lige inden servering.
Server i dybe tallerkner ved at komme ris eller nudler i bunden og øse suppe over.