Toms Frikadeller
til 4 personer
Ingredienser
- 500 g hakket gris og kalvekød
- 2 store løg
- 1 dl. hvedemel
- 1 æg
- 1,5 spsk. kværnet salt
- 1 tsk. kværnet peber
- ca. 1,5-2 dl mælk
Tilbehør:
- Kold Kartoffelsalat (se under salat)
- Brun sovs og kartofler
- Rugbrød og agurkesalat
- Pastasalat
Kom det hakkede gris og kalvekød i en stor margretheskål. Tilsæt 1 dl. mel.
Skræl løgene og riv dem fint på et rivejern og kom dem derefter op i skålen. Kom et æg i blandingen.
Tilsæt en voldsom mængde salt og lidt peber - husk at smage til.
Bland det hele sammen med en el- eller håndpisker med dejkroge og start med 1 dl mælk og kom derefter lidt af gangen i, til du opnår en luftig og cremet konsistens.
Kom becel på en pande, og modelér med en spiskeske mod din hånd den rette form og størrelse på frikallerne og lad dem stege.