Ungarnsk Gullaschsuppe

til 4 personer 

Ingredienser 

  • 4 stk Løg 
  • 400 g Kartofler, renset vægt
  • 2 stk Persillerødder eller 1 stor pastinak, ca. 300 g (skrællet vægt)
  • 2 stk Store peberfrugter
  • 4 stk Gulerødder
  • 3 spsk.Olie
  • 400 g Okseklump, bov eller inderlår i tern
  • 2 spsk. Paprika
  • 1 tsk. Timian
  • 1 l. Vand
  • 1 grøntsagsboullion 
  • 1 dåse Flåede, hakkede tomater
  • 3 tsk. Groft salt
  • Peber
  • evt. bacon sprødtstegt 
Serveres med:

  • 1 lækkert flute 
  • evt. lidt creme fraiche 

    Dette er et stort hakke-projekt, så start med at skærer alt ud og kom det i skåle 

    Vælg en god stor gryde, som du kan røre i. 

    Hak løgene. Skær kartofler, persillerødder, gulerødder og renset peberfrugt i tern.

    Puds og skær kødet i tern -  ca 2 x 2 cm.

    Varm olien op i en gryde. Tilsæt paprikaen og når det skummer tilsættes kødet og brunes.

    Svits løg, kartofler, persillerødder, gulerødder og peberfrugt med et par min. Tilsæt timian og svits det kort med. 

    Bland 1 grøntsags boullion med 1 l kogende vand i et målebære og rør rundt. 

    Tilsæt boullionbLandingen, flåede tomater, 2 tsk salt og peber. 

    Kog suppen sammen ca. 1½ time til kødet er mørt. 

    Smag suppen til med salt og peber.


    Hvis der er noget tilbage af suppen, kan den med fordel sættes på køl i køleskabet. Holder 2-3 dage på køl. 

    © 2019 Olsgaard Opskrifter. Alle rettigheder forbeholdes.
    Drevet af Webnode
    Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang