Ungarnsk Gullaschsuppe
til 4 personer
Ingredienser
- 4 stk Løg
- 400 g Kartofler, renset vægt
- 2 stk Persillerødder eller 1 stor pastinak, ca. 300 g (skrællet vægt)
- 2 stk Store peberfrugter
- 4 stk Gulerødder
- 3 spsk.Olie
- 400 g Okseklump, bov eller inderlår i tern
- 2 spsk. Paprika
- 1 tsk. Timian
- 1 l. Vand
- 1 grøntsagsboullion
- 1 dåse Flåede, hakkede tomater
- 3 tsk. Groft salt
- Peber
- evt. bacon sprødtstegt
Serveres med:
- 1 lækkert flute
- evt. lidt creme fraiche
Dette er et stort hakke-projekt, så start med at skærer alt ud og kom det i skåle
Vælg en god stor gryde, som du kan røre i.
Hak løgene. Skær kartofler, persillerødder, gulerødder og renset peberfrugt i tern.
Puds og skær kødet i tern - ca 2 x 2 cm.
Varm olien op i en gryde. Tilsæt paprikaen og når det skummer tilsættes kødet og brunes.
Svits løg, kartofler, persillerødder, gulerødder og peberfrugt med et par min. Tilsæt timian og svits det kort med.
Bland 1 grøntsags boullion med 1 l kogende vand i et målebære og rør rundt.
Tilsæt boullionbLandingen, flåede tomater, 2 tsk salt og peber.
Kog suppen sammen ca. 1½ time til kødet er mørt.
Smag suppen til med salt og peber.
Hvis der er noget tilbage af suppen, kan den med fordel sættes på køl i køleskabet. Holder 2-3 dage på køl.