Wok med nudler
til 4 personer
Ingredienser
1 stor Sautepande
500 g kyllinge inderfilet
5 gulerødder i tern
1 fed hvidløg i små tern
2 løg i store tern
1 pakke hvide champignoner
En hel broccoli i små buketter
1/2 dl. olivenolie
1 brev Aisan wok "Pad Thai" (fra Santa Maria) eller "Oyster & Spring Onion" wok sauce (fra Blue Dragon)
2-3 dl. vand (afhængig af smag)
1 spsk. Teriaki sauce (evt fra kikkoman)
1 Oyster Sauce (fra Blue dragon)
1 spsk. Rich Hoisin sauce (fra Blue dragon)
1 spsk. Genuine Tamari soja sauce (fra urtekram)
1 pakke ægge-nudler (Coop Danmark har ofte tilbud på asiatiske madlavingsmidler)
Evt.
1 spidskål i tern
1 peberfrugt i tern
En pakke sukkerærter i hele
1 hvidkål i tern
50 g. Ingefær i fine tern1 spsk. Kikkoman soy sauce (kan altid redde smagen i en wok-ret) - en lille sushi-soya kan også bruges.
Vask og skræl alle grøntsager og skær dem i stykker. Lig dem evt. i skåle for at få et bedre overblik - løg med hinanden, gulerødder/broccoli med hinanden, champignoner for sig og diverse kål for sig.
Svits løg og hvidløg i en stor sautepande/eller en wok med 1/2 dl. olivenolie til det er gyldent.
Tilsæt derefter kylling til de er blevet vendt lidt på alle sider, og tilsæt herefter champignoner.
Tilsæt 1 brev Pad Thai eller Oyster & Spring Onion Wok sauce og herefter tilsættes 2-3 dl vand (afhængig af hvor meget sauce du ønsker til). Hvis brevet er i en foliepose, kan vandet tilsættes direkte ned i posen for at opfange det sidste smag. Smag til og tilføj lidt hvis noget mangler.
Herefter tilsættes 1 spsk. af hver woksauce som haves. De fire vigtige er - Teriaki sauce, Oyster Sauce, Rich Hoisin og Genuine Tamari soja sauce. Lad det simre ved lav varme (omkring 5).
Kog ægge-nudlerne i ca. 3-5 minutter i en seperat gryde som anvist på pakken. Tilsæt lidt olie i vandet.
Tilsæt broccoli og gulerødder til wokken.
3 minutter før servering tilsættes kål eller sukkerærter og røres forsigtigt rundt.